Kino i hagen

Da var juli over og snart er jeg tilbake i jobb etter  sommerferien 2020. I år hadde jeg stort sett ingen planer for sommeren annet enn å være på gården og stelle litt i hagen. Det er ikke så ofte jeg får muligheten til å nyte dette stedet maks, som regel har vi et eller annet prosjekt som må gjennomføres på småbruket. Sommeren begynte med en enorm opprydding av låven men etter at det var gjennomført var det kun fritid og kos som sto på agendaen.

Jeg elsker late sommerdager! Null sminke og total avslappet stemning har vært denne sommerens verdiord. Selvfølgelig hadde jeg ønsket meg litt finere vær enn det julimåned kom med, men være får man ikke gjort noe med. Når varmen og solen endelig kom på torsdag var det bare og gjennomføre alle de planene vi hadde for de sene og varme sommerkveldene som skulle havert her før i ferien.

Noe av det jeg har gledet meg aller mest til var kino ute i hagen! Dette er planlagt helt siden vinteren. Pål bygget en lounge sofa bak huset som jeg synes ble helt rå! Utgangspunktet er europaller som han har bygget inn. Jeg skal dele byggeprosessen i et eget innlegg snart. Inspirasjonen kom på et Bauhaus besøk, vi så at de solgte ferdige uteputer til pallene og da laget vi hele planen ut ifra dem. Jeg sydde pynteputer i stoffer fra Poesi- og Riis interiør for maks luksus og komfort mens Pål snekret, skikkelig team work. Mosaikk bordet hadde jeg stående på låven, det har jeg spart på helt siden min leilighet i Oslo og nå fikk jeg endelig tatt det i bruk igjen.

Så da var lounge sofaen på plass ferdig for late sommerettermiddager og kvelder. Men det å skape en egen hagekino krevde endel flere grep. Om kvelden blir det mørkt og da er det utrolig koselig med masse lys. Jeg har forelsket meg fullstendig i de flott lampene fra Rosendahl. Lampene heter Soft Spot og kommer i tre ulike størrelser: 18,5cm, 25cm og 34cm. De lades opp av solen på dagen og vi har glede av lyset  hele kvelden og langt ut på natt. Det geniale med lampene er at du lett kan bære dem med deg, ta dem med på tur og du trenger ikke tilgang til strøm. I tillegg er jo designet helt rått!

Og så blir det ikke kino uten bilde og lyd. Etter masse “googling” og vurdering av flere ulike produkter beskrevet på nett falt det endelige valget på kino anlegget Mars 2 fra Nebula. Dette er en prosjektor som lades opp og dermed trenger den ikke tilgang til strøm hvis du ønsker å  bruke prosjektoren der det ikke er tilgang. Vi har erfart et batteri kapasitet på 6 timer noe som vi synes var imponerende. Det er kanskje flere prosjektorer som har denne egenskapen men dette var den eneste jeg kom over med innebygget lydanlegg som faktisk er bra. Dette gjør det da mulig å bare lade opp hjemme og bære med seg kino anlegget ut på tur. Man kan prosjektere mot husvegger eller egentlig hva som helst. Vi valgte å ha lerret på stativ siden vi sitter hjemme i hagen nå men planen var også å ta den med på telttur å spenne opp et laken mellom et par trær. Til denne dingsen laster man bare ned en app på mobilen og så har du full tilgang til å «streame»  Nettflix eller Youtube m.m. Genialt ikke sant!!! For mer info om Nebula Mars 2 klikk her.I tillegg er ikke prisen så veldig avskrekkende. Og når vi ikke bruker den ute eller på tur har vi den som gjeste TV inne på småbruket. 

Så da ble det Kino i hagen på lørdag, en lang lat kveld med en dokumentar serie om NY mafiaen som er lagt ut på Nettflix. Dette var den beste tv kvelden noen gang! Med jordbær, sjokkis og rødvin i glasset. Til og med Tootsie synes dette var helt topp.

Det er noe magisk med disse sensommerkveldene. Gresshoppene synger og solen går ned ved 10 tiden. Det er ikke for fuktig i luften og vi koste oss  lenge, helt til hele serien ble sett i en sleng. Det var bare å krype unner dynen når den kalde kveldsluften kom krypende.

Besøk hjemmesiden for de kule Soft Spot lampene fra Rosendahl her.

Og synes du prosjektoren var kul så bestilte jeg den på denne nettsiden. (Jeg måtte velte i 6 måneder før jeg fikk den ettersom de ikke hadde den på lager…., men det var så vært det!)

Ha en strålende start på august og flytt TV-kosen ut!

Klem

Annette

2 Comments

  1. Heidi Stokkan Rasmussen

    Heia Annette. Har falt pladask for utesofaen deres. Så utrolig kul….. Hvor mange europaller gikk med til denne? Skal du lage det innlegget om hvordan dere bygget det? Hører gjerne fra deg

    1. Hei Heidi =), så koselig at du likte det vi har snekret! Jeg bare elsker utesofaen og har kost meg masse i den i sommer. Jeg kan legge ut et innlegg med bilder hvordan vi laget den snart! Tenker jeg får tid til det når jeg er på høstferie om en uke eller 2. Hvis du ønsker info før den tid så kan jeg sende deg noen bilder på mail. Bare mail meg på: annette@annettenordstrom.no =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *