Lofoten ferie, tur til Reinebringen

Da var jeg tilbake igjen i herlige Lofoten. Denne gangen er det som ofte en kombinert jobb og ferie tur. Det som gjør denne turen ekstra spesiell er at det er Lykkes og Hans første tur opp til dette natur paradiset, jeg har lenge gledet meg til å få muligheten til å vise dem denne vakre landsdelen. Vi bor igjen perfekt midt i smørøyet  på Solsiden Brygge.

Sist gang var jeg her i mai for å  ferdigstille de nye Nordlandshusene for utleie. Enhetene har vært en hit i sommer og nå får vi endelig muligheten å bo her selv. Planen er å bli en uke, jeg jobber et par dager mens de andre går noen turer. Og så etter det har vi masse spennende aktiviteter sammen på agendaen. I dag var det turene til Reinebringen som sto øverst på vår felles opplevelsesliste.

Her under er toppen markert på bildet.

Reinebringen er egentlig en tur som anbefales å gå i fint vær men selv om det duskregnet så tok vi sjansen. Selvfølgelig er det flott å se utsikten fra toppen i sol men siden vi så toppen nede fra bunn og den ikke var dekket av skyer parkerte vi bilen og kledde på oss regntøy.

Dette er en meget populær fottur. Den begynner litt utenfor Reine by og snirkler seg ganske så rett opp fjellsiden til toppen som måler en høyde på 448meter. Det høres ikke så voldsomt ut men når hellingen er 45 grader og turen har kun 2 kilometer så er det helt klart en ganske bratt side som skal gås opp og så snu for å gå den ned igjen.

Vi begynte klatringen rolig og var meget imponert over den fantastiske steintrappen som er bygget av sherpaer. I 2016 startet de byggeprosjektet å la da en bred steintrapp hele veien fra bunnen nesten helt til toppen. Grunnen var at turstien hadde blitt slitt med løse steiner og leirete bunn nynner flere års med turistbesøk og dermed hadde flere ulykker skjedd på turstien. Med den nye steintrappen er turen sikrere og bedre tilrettelagt for høysesongen der ca. 1000 personer går turen her hver dag. Det gjenstår kun 150 meter av trappen mot slutten av turen til toppen og den blir ferdigstilt i løpet av året.

Turen er en flott oplevelse. Den passer ikke for dem med høydeskrekk, her er det ganske så luftige og bratte vyer på veien opp og ned. Det krever nok at man har ganske god kondis eller velger å bruke god tid på klatringen. I alt er det ca. 1700 trinn. Vi stoppet for en pust i bakken et par ganger på veien opp, det er bygget fine steinbenker til å sitte på ved trappen.

Når man endelig når toppen venter belønningen. Utsikten er helt magisk over havet, Reine og Lofoten.

Turen ned er også krevende på sin måte men i alt er vi supertilfreds med å gjennomføre denne klatringen opp og ned på rett under 2 timer.

I neste innlegg deler jeg en liste over mine Lofoten “highlights” og beste tips for en ultimat ferieopplevelse.

Ha en strålende mandagskveld og kos deg tilbake på jobb etter sommerferien!

Klem Annette

2 Comments

  1. Var her i juli, litt strevsom tur opp, men FOR en amazing utsikt og opplevelse! Absolutt helt amazing tur. Første gang for meg i Lofoten og det blir ikke siste heller hehe. Var innom Solsiden brygge for en kaffe og deilig kanelbolle, FOR et fantastisk flott sted! Her må jeg overnatte neste gang! Ja, takk til flere Lofoten innlegg.

    1. Så kult Anita =)! Ja turen opp var heavy men for en belønning på toppen, råeste utsikten jeg sett! Jeg deler et Lofoten innlegg til om litt over en uke og ut over høsten kommer det flere. Berg reiser tilbake på jobb i slutten av september. Ha en strålende helg! =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *