Vinter piknik i Rondane

Da er min høst ferie som raskt ble en type vinterferie snart over. For litt over 2 uker siden pakket jeg bilen og kjørte til hytta i Rondane. Målet med turen var å pusse opp 3 soverom i nye farger så de er klare til vintersesongen. Men brått så kom det ½ meter snø dagen etter at jeg parkerte bilen utenfor hytten.  Og etter en uke med maling og montering har snøen heldigvis smeltet endel. Så da jeg endelig var klar med oppussingen var fjellheimen tilrettelagt for fotturer igjen.

Jeg har gledet meg veldig til å få besøk av Linda nå på slutten av mitt opphold, hun kom med tog til Otta på onsdag. Vi har kost oss så mye, tatt masser fine bilder, laget masse god mat og drikke, tegnet og jobbet sammen og så fått noen fine turer innover nasjonalparken. Vi pakket sekken og sa til hverandre at været ikke var noen hindring, vi skal ha piknik ved den vakre fossen Brudesløret!

Med sekk på ryggen og flere lag varme klær gikk vi fra hytta opp langs Ulasfossen helt fra bunnen i Mysusæter. På veien opp følgen man elven og det er bare nydelig vakkert hele veien oppover. Ved ca. 4 km krysser vi grensen og går inni vakre Rondane nasjonalpark. Og fra dette punktet er det kun 600meter til brudesløret som er målet for dagens lunsjpause.

Jeg pakker ut alle godsaker og varm drikke fra sekken. Men det viktigste av alt var faktisk det nye tur serviset Grand Cru Take fra Rosendahl. Dette serviset er helt genialt. Først og fremst har det et vakkert design og masse flotte farger fra ulike grå toner til den lekre gulfargen. Men i tillegg er serviset lett og kan stables i hverandre så det tar minimal med plass.

Personlig synes jeg det er så kjedelig å spise av papp og plastikkbestikk er fy, fy. Med dette serviset har man et lekkert turservise også kan brukes ute rundt hytteknuten. Jeg har det både på hytta og hjemme på gården der jeg elsker å bruke det ute i hagen. Den klassiske stilen på Grand Cru designet passer perfekt over alt.

Siden det var Lindas første tur inn til Brudesløret og Rondane måtte vi kose oss med litt ekstra, så vi smurte deilige lefseruller med spekemat, vårløk, salat og rømmedressing.

Det er noe magisk og en helt spesiell ro over fjellet denne tiden. Høstfargene er borte, og mange av høst gjestene like så og snøen har lagt et dekke over fjellet der det titter frem litt mose innimellom det hvite.

Linda og jeg er skrudd sammen ganske så likt, vi lar oss inspirere av farger og elementer vi finner i naturen og stoppet flere steder på veien for å dokumentere og memorere det vakre.

Denne turen ga oss masse energi og jeg fikk lyst å lage en farge palett i de vakre fargetonene jeg observerte på veien.

Ha en strålende helg videre og kom deg ut i den vakre naturen for inspirasjon.

Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *