NATURLIG BORDDEKKING TIL JUL

I år som i fjor har jeg latt meg inspirere av de vakre fargenyhetene til Jotun Lady. I fjor forelsket jeg meg i fargen 20145 Wisdom, det er en dyp plommefarger som er sofistikert og lekker. I år hadde jeg lyst å dekke et bord til fargetoner i brunt og beige inspirert fra naturen. Denne gangen falt jeg for den dype brune valøren Lady 10385 Belgian Brown og den nydelige beigetonen Lady 1563 Mørk Strandsand. Jeg valgte å male endeveggen på hver kortside av langbordet i 10385 Belgian Brown Lady Pure Color for et matt og lekker resultat og hele veggen langs langbordet ble malt i 1563 Mørk Strandsand Lady Minerals. Jeg digger kombinasjonen av kalkmaling på en vegg som møter en matt vegg med dypere valør. Med disse lekre trend fargene som utgangspunkt var det lett å skape en magisk stemning med naturlig pynt.

Besøk Jotun Lady inspirasjonsbloggen her for konkret info om alle malingstyper og farger brukt for å skape stemningen i bildene!

Julebordet i år er skapt for å passe både i hjemmet og på hytta. Det er mange som tilbringer julen på hytten og da har man gjerne et litt mer rustikt preg på interiøret. Denne naturlige pynten passer også godt til et helt stramt og minimalistisk hjem som i dette rommet der borddekorasjonen er fotografert. For å få en vakker helhet er det ekstra fint når dekoren spiller på lag med de andre fargene i interiøret. Til dette julebordet valgte jeg derfor å dekorere med naturlige elementer og annen pynt i de naturlige fargenyansene i rommet.

Julebordet kan gjerne bugne litt ekstra, og her er det på ingen måte begrenset blomster og naturpynt. Tvert i mot. Her er det blomster i vaser, på bordet – og hengende fra taket. Tilsammen skaper det en stemningsfull ramme rundt feiringen.

Store deler av dekoren er hentet fra naturen, som einerkvister og de mørkebrune, tørre blomstene.

Et vakkert dekorert julebord skaper den perfekte rammen for en lang og hyggelig kveld med magisk julestemning. Bordet er dekket til fire personer, men det er ingen grunn til å begrense dekoren selv om selskapet ikke er så stort!

Det lange spisebordet er snekret sammen av gamle gulvbod som så ble beiset med et strøk LADY Pure Nature Interiørbeis 9044 Kullsort. Sittebenken malte jeg i samme farge som endeveggen 10385 Belgian Brown men her brukte jeg produktet Lady Supreme Finish. Jeg liker de litt store og rustikke elementene i denne borddekkingen, ellers hadde de fort blitt litt borte i alt pynt.

Interiøret jeg har brukt for å skape denne stemingen er fra flere av mine favorittbutikker, her er oversikten: Serviset i sort keramikk er Muubs og fra Haver interiør, glassene er fra Holmegaard, linduken fra Broste Copenhagen, den rustikke flotte 3 arms lysestaken fra Milla Boutique, trebestikket fra Haver interiør, de lave keramikk lysestakene fra Granit, metallring lysestakene hengt fra tak fra Granit, glassvasene fra Granit og den store rustikke beige bollen fra Haver Interiør.

I taket over bordet har henger en takhengt dekor med levende lys og blomster. Slik lager du den:

  • Kjøp en standard rundstokk i tre fra byggevarehandel, ca. 2-3 cm i diameter. Fest den i 2 kroker fra taket.
  • Heng så på metallringer for kubbelys. Du kan også bruke lyslenke. (ringene i bildet er fra Granit)
  • Bruk gjerne kubbelys med batterier – eller pass på at det er tilstrekkelig avstand til alt som er brennbart, dersom du bruker levende lys.
  • Fest kvister og blomster og ønsket pynt med blomstertråd til stokken.

Kos deg med en kreativ borddekking i tiden fremover både nå i førjulstiden og til høytiden når den står for døren.

Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *