Årets juledrink

Hvert år lager jeg en egenkomponert juledrink. I år har jeg kalt drinken “Mulled Bubbles” siden hovedingrediensen består av bobler nærmere bestemt Cava og en sirup som oser av jul. Sirupen lager du selv og lag den i god tid før servering for den må kjøles ned før bruk.

Det lekre med denne drinken er at boblene i den musserende vinen henter opp smaken av julesirupen fra bunn og det blir en perfekt miks av den tørre vinen og julesmaken fra sirupen. I tillegg liker jeg at denne drinken ikke er for høy i alkoholprosent, da passer den perfekt til servering som aperitif før julens middagsselskap.

I høst hadde jeg besøk av Linda Elmin fra nettbutikken Hviit.no på hytta. Hun kom med noe lekre glass som heter Ripple fra Ferm Living i sekken. Disse glassene passer perfekt til denne drinken både i champagneglass og long drink glass som vi brukte på hytta. Shop glassene direkte fra Lindas nettbutikk her.

Se video fra hytta når vi lagde drinken her!

Her  er oppskriften på årets juledrink Mulled Bubbles, jeg garanterer at dette blir en hit!

Mulled Bubbles

Dette trenger du

(ca.6-8 drinker)

1 flaske Cava

Pekannøter

Kanelstang

Julesirup:

5st stjerneanis

2 st små kanelstenger

8st nellikstengler

4-6 ss fjellhonning eller liknende

4 skiver fersk ingefær

½ l eplejuice

Slik gjør du

Jeg begynner alltid med koking av julesirupen. Den er perfekt som gløgg ekstrakt, men når jeg blandet den ut nedkjølt med bobler fikk jeg en helt ny opplevelse.  Hell eplejuice i en kasserolle. Legg så med alt krydder og sukker samt honning. Kok vesken ned sik at det kun gjenstår 1 1/2 dl av vesken. Rør i kasserollen av og til mens det koker. Sil av alt krydder og sett sirupen til nedkjøling.

Så til miksen av selve drinken. Sørg for at du har en flaske Cava som er kald. Jeg velger Cava som den utvalgte musserende vin typen til denne drinken og det fordi  den har litt kraftige bobler og ikke like kostbar som Cremant og Champagne, den skal jo tross alt blandes ut med en gløgg sirup…. Ta frem glassene du skal bruke. Hell så sirupen i bunn av glassene ca 2-4 cl. Ha i en liten kanelstang(kun for pynt) og delte pekannøtter, jeg deler dem i 2. Topp det hele med den musserende vinen. Da er drinken klar til servering.

Skål og god førjul!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *