Helstekt kylling i romjulen

Julen handler om kos, hygge, masse god mat og drikke. Julematen er ganske så mektig å da får jeg lyst til å kompensere med litt lettere varianter før og etter høytiden.

En helstekt kylling er nydelig godt hvis du steker den riktig så den ikke blir tørr. Og i tillegg lager denne maten seg selv, alt i en form i ovnen, veldig enkelt!

Jeg har en supergod oppskrift som garanterer et saftig og godt resultat. I tillegg så er det så enkelt siden du kun trenger litt husholdningshyssing og en form for å lage retten.

Jeg elsker å lage mat fra bunn og bruker kjøkkenet mye. Det er viktig at alt funker optimalt og til denne retten spiller ovnen hovedrollen. Falcon komfyr, det er mitt topp valg. Her kan jeg ha kyllingen på stek i en av ovnene samtidig som julebaksten god gjører seg i ovns rommet ved siden av.

Jeg har valgt gasstopp på min komfyr, gass er noe jeg sverger til i matlaging. Men begge ovnene og den smarte grillskuffen går på strøm. Og om man ønsker induksjon eller andre type komfyrtopp løsninger så leverer Falcon det meste. Jeg har hatt Falcon komfyr av typen Mercury de siste 5 årene og blir bare mer og mer glad i den med tiden. Med denne på kjøkkenet er det gøy å lage mat!

For mer info om Falcon komfyrer følg Falcon Norge på Facebook her eller Instagram her.

Nå har jeg dekket bordet og jeg klar for middag med min bror og svigerinne.

Borddekkingen med detaljer deler jeg på bloggen i løpet av hele. Men før det legger jeg ut hele prosessen fra denne oppskriften på Youtube og på Itv, det blir det på fredag!

Oppskrift:

Hel ovnsbakt kylling med grønsaker

(4 personer)

Dette trenger du:

1stk. frittgående kylling (ca. 1500 g)
4ss smør (kaldt)
2 stk. sitroner
6-8 fedd hvitløk
frisk rosmarin

husholdningshyssing
olivenolje

1-2 ts salt
1 ts kvernet pepper
ca. 10-12 stk. mandelpoteter
3 stk. gulrot
1/2 stk. sellerirot
1 stk. fennikel
2 stk. rødløk
1 stk. pastinakk
1 stk. persillerot

Slik gjør du:

1.Skrell grønsaker, ikke potetene de skal bare vaskes og stekes med skallet på. Skjær gulrot, sellerirot, fennikel, pastinakk og persillerot i passe stor biter. Skjær løken i båter, hvis du finner små røde perleløker så bruk dem og ha dem i hele. Kutt poteter i båter og sett dem til side.

  1. Skjær sitron i båter/biter. Putt sitronbåter og hvitløk inn i kyllingen. Bruke husholdningshyssing og fest kyllingbein slik at stuffingen blir holdt på plass.
  2. Ta opp skinnet på kylling forsiktig og legg godt med smør under på begge sider.
  3. Hakk rosmarin (kan bytte rosmarin til timian eller salvie – etter smak), bland med olje, salt og pepper. Smør kylling godt med blanding. Legg kylling på en form.
  4. Ta fram grønnsaker utenom poteter, bland disse i en bolle, ha på salt, pepper og olivenolje etter smak. Legg grønnsakene rundt kylling.
  5. Ovnen skal setter på 240C, funksjon varmluft. Sett inn formen med kylling og rotgrønnsaker. La det stå ca. 20-25 min.
  6. Sjekk kylling av og til og hell skyen over den.
  7. Senk temperaturen ned til 140C. Sett inn potetene i ovnen over kylling. Husk å helle skyen over kylling av og til – da får du ekstra saftig kylling.

Stek kyllingen i 30 minutter i 140C.

  1. Skjær kylling i biter, server med rotgrønnsakene, potene og steke skyen.

Bon appetit!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *