Velkommen 2021

Da var vi her igjen, et nytt år er nesten over. I morgen har  2021 begynt. For meg er  overgangen til et nytt år noe som gir energi og masse pågangsmot.

Alle mål man har satt seg for det nye året står foran en og det er en herlig følelse. Jeg har så mye jeg har lyst å gjennomfør i året som kommer men før den tid så må jeg ta farvel med året som gikk.

Det var et år som ble preget av noe som satte ut hele verden, det så vi ikke komme. Covid-19 er noe ingen ønsket velkommen men alle hjem har blitt berørt av dette på en eller anen måte. For min del var det noe som satte en stopper for reiseplaner og jobb utenfor Norges grenser. Men når unntakstilstanden var et faktum fikk jeg også tid til å reflektere over min hverdag og mitt liv. Da var det bare å innse at jeg har valgt å leve ganske skjermet ute på landet alene og at dette valget av liv ikke var så andelenes enn den unntakstilstanden som nå var et faktum.

Jeg følte meg virkelig heldig som hadde all den plassen både inne i huset men også all natur rundt småbruket å boltre meg på. I tillegg så jobber jeg selvstendig og hadde allerede vant meg til en hjemmekontor tilværelse som fungerte bra. Så ja, jeg levde allerede i en unntakstilstand å kjente ikke noe særlig på forandringen.

Det som etterhvert ble et tydelig savn var det sosial og reiser som ble kanselert. Denne tiden måtte fylles med noe meningsfylt og skapende. Da fikk jeg ideen om å bygge en kjøkkenhage på småbruket. Ideen om å dyrke urter og grønnsaker økologisk  og ureist for å i tillegg være selvforsynt virket som en genial Korona aktivitet.

Så den andre uken i nedstengning satte jeg de første strekene på papiret og tegnet utkastet til den nye kjøkkenhagen.

Og etter tegningen var klar kunne jeg ikke stoppe med resten. Dette ble et altoppslukende vårprosjekt og ikke bare for meg men alle i min utvalgte covid-19 gruppe. Pål var på gården stort sett hver helg og tok seg av snekring og støping. Jorden skulle siles, pallekarmer settes sammen og fylles. Ett høyt gjerde med port måtte reises ettersom jeg har mye nærgående dyr som hjerne hadde forsynt seg av godsakene. I tillegg skulle jo alt forkultiveres, plantes og dyrkes. Det ble rett og sett ikke en kjedelig vår heller litt for mye å gjøre.

Og når man er i gang med et område smitter det gjerne over på det andre rundt. Vi laget så en bålplass, en rustikk spiseplass i skyggen av et stort tred og en loungesofa som fungerte som utekino i sommer.

Siden det var vanskelig å holde avstand inne og det var begrensninger på antall besøkende hadde vi stor glede av alle uterom med masse plass.

Vi hadde venner på besøk til spill i hagen, middager og masse hygge hele sommeren.

Ellers så ble det faktisk endel reising i 2020. Turen gikk nordover i stedet for sydover. Hele 3 ganger var jeg i Lofoten. Alle ganger på jobb men kombinert med hygge. I april ferdigstilte vi de nye Nordlandshusene på Solsiden Brygge. I august var jeg på ferie med Pål, Lykke og Hans kombinert med fotooppdrag. Og i oktober var jeg på oppdrag med Tone Kroken for Bohus Sortland og Lofoten. Jeg føler meg veldig privilegert og heldig når jeg kan kombinere jobb og fritid slik, det er unikt. Og at oppdragene tar meg til Lofoten er en drøm!

I tillegg fikk jeg en sen men aldeles herlig høstferie med Linda på hytta i Rondane!

Resten av året har vært preget av masse jobb. Jeg fikk så mange spennede oppdrag i året som gikk og er evig takknemlig for alle kreative arbeidsstunder med herlige oppdragsgivere og kollegaer.

Mine oppdrag har vært meget variert og ulike. Her er litt som har fylt året: Design av enheter på Solsiden Brygge og Skårungen i Lofoten, design av hytte i Sandefjord, design av townhouse i Oslo, jeg har besøkt utallige hjem og hytter for foto som blir hjemme hos reportasjer og så alle flotte reklame produksjoner og samarbeid.

Jeg har jobbet med utvikling og produksjon av materiale til sosiale medier for selskaper som Byggma asa og Jotun Norge. Besøk nettmagasinene her:

Byggma: https://magasin.byggma.no

Jotun: https://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no

I 2021 har jeg flere spennende produksjoner for selskapene og også mange nye konsepter som skal lanseres, jeg gleder meg så masse!

I tillegg til alle de flotte oppdragene er jeg så heldig å være endel av Stylistligen. Vi er en herlig gjeng som jobber sammen om å representere varemerker. I fjor jobbet vi med Bohus.

Den viktigste lille tassen i mitt liv Tootsie fylte 4 år i sommer. Hun er bare den herligste lillisen og vi har kost oss sammen på alle prosjekter. Hun er stort sett alltid med, også på reiser!

Jeg fikk masse spørsmål om hvordan skjørden ble fra kjøkkenhagen, jeg glemte å dele resultatet her på bloggen ettersom høstperioden var meget hektisk. Det ble faktisk veldig vellykket! Jeg spiser ennå av selvdyrket løk, poteter, syltede rødbeter og masse mer. Her er noen bilder som ble tatt når vi høstet.

Slutten av året har jeg ikke tilbrakt alene på småbruket. Når den andre unntakstilstanden var et faktum fikk jeg besøk av min bror og svigerinne. De har valgt å bo med meg på gården og vi har kost oss masse og hverdagen har vært fylt med humor. 

Nå skal jeg slappe av resten av året og nyte sjømat og bobler hjemme hos søsteren til Pål der vi tar imot og sier velkommen til år 2021!

GODT NYTT ÅR!!!

Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *