Hacker angrep på min Instagram

Da var det søndag og i morgen er det en ny uke og nye muligheter. Jeg legger en veldig tung og slitsom uke bak meg. På mandag skjedde det jeg har fryktet og vært redd for lenge. Min Instagram ble hacket. På et sekund var min kontroll over kontoen jeg har bygget opp over så mange år bare revet fra meg, det føltes helt uvirkelig og ubehagelig.

Jeg visste jo at dette kan skje, jeg har kollegaer som har opplevd dette før og fulgt dem tett i deres prosess med å få løst problemet. Og ettersom jeg hadde denne kunnskapen og erfaringen, så var jeg selvfølgelig forsiktig og bevisst for å ikke gå i denne fellen selv, men jeg tråkket rett i fella på mandag ettermiddag.

Noen dager er stressende og det går litt fort i svingene, dette var tilfellet denne dagen. Jeg hadde vært i møte og hadde en stor produksjon på kommende uke med mange baller i luften på samme gang. I tillegg måtte jeg ferdigstille kommende kampagner for min Instagram som hadde draft deadline den dagen. Og da jeg satt for å gå igjennom dagens mail var ikke mitt hode helt med. Jeg har bestemt meg for å dele alt, for å hjelpe andre i samme situasjon og for å avverge at andre går i samme fellen. Derfor velger jeg nå å dele bilder av emails og alt.

Mandag kl 14.13

I innboksen lå det en email fra en hacker med en link som jeg klikket på. Det må sies at jeg sjekket først Instagram kontoen som ønsket samarbeid i mailen og det så veldig bra ut. Så skulle jeg se på eksemplet i linken og så klikket jeg på denne linken og det gikk et sekund til mailen kom fra hackeren om at de hadde tatt min konto. Samme sekund gikk jeg inn på min konto og kom ikke inn på Instagram.

Jeg blir skikkelig stresset og går rett inn på Facebook og andre steder og forandrer alle passord også på min email.

Så kommer det melding fra Instagram også at mitt passord er forandret. Jeg prøver å følge alle linker til Instagrams hjelp senter, men til ingen nytte.

Klokken 15.37 kommer mailen med krav om penger. Hackeren vill ha 300 euro. Det er ikke mye penger, men jeg kjenner at dette er kriminelle mennesker som jeg ikke ønsker å forhandle med eller betale.

Da begynner min ringerunde. Jeg snakker med alle mine kollegaer som kan ha nyttig info. Alle sier det samme at dette nesten er helt umulig. Så da ber jeg alle om å rapportere min tidligere konto til  Instagram og at de skal skrive i teksten at den er hacket. Mange gjør det, og jeg ser at endel venninner begynner å dele dette på Instagram også. Det kommer flere tilbakemeldinger om at min konto ikke kommer opp i det hele tatt når de søker på den.

Jeg hadde en lengre prat med Annine med Instagram kontoe@villavonkrogh, hun har opplevd det samme og har delt det på sin podcast Interiørpodden. Hun sa umiddelbart at jeg skulle opprette en ny Instagram konto og bygge en ny side opp fra bunn. Så da gjorde jeg det. Det var helt uvirkelig å sitte der med en ny konto i et nytt navn og med null følgere. Det var da det virkelig begynte å gå opp for meg hva som egentlig hadde skjedd. Mine følgere var borte og der med alle kampanjer og inntekter som lå ute på draft også. Jeg må jo ha over 10K følgere for å kunne linke direkte til mine kunder og nå hadde jeg 0. Det føltes helt håpløst!Men Annine betrygget meg om at det var flere som skulle dele dette og linke til min nye konto og at jeg kom til å få endel følgere ganske raskt. Så jeg bestemte meg for å bare kjøre på og holde fokus på både det nye, men også det som var tatt fra meg.

Min nye Instagram konto heter @annette.home og i løpet av 3 dager bikket jeg 1000 følgere. Det føles så utrolig godt midt opp i alt det håpløse. Så tusen tusen takk til alle som heier på meg i denne kampen!

Tilbake til mandagen. Jeg merket at jeg ble veldig sint og provosert når hackeren ba meg om penger. Her er mailene. Jeg har svart dem ganske ufint ved et par anledninger og ble så sint at jeg faktisk truet dem tilbake, men som dere ser så hjelper det ingenting.

I mellomtiden ringer jeg min agent United Influencers og ber om hjelp. De henviser meg til Instagrams sin automatiske support side og jeg går gjennom alle disse trinnene uten noen hell. Hackeren har forandret min email inne i Instagram, så alle verifiseringskoder og alt kommer til dem. I tillegg så har de deaktivert knappen unner innloggingshjelpen der det står at «trykk her hvis du ikke har mobil» eller «tilgang på email», den knappen er rett og slett lammet for ingenting skjer når jeg trykker på den.

Jeg begynner en skikkelig ringerunde for å snakke med andre som har vært i samme situasjon. De sier det samme, det er ikke hjelp å få fra Instagram. Det er ingen mennesker på Instagram support kun automatikk som da i dette tilfellet ikke engang fungerer. Alle sier i tillegg det samme, det nytter nesten ikke for man kommer ikke i kontakt med Instagram. Man må bare rapportere og rapportere i de automatiske systemene uten å få svar, men håpe på at når man gjør det mange nok ganger så reagerer de til slutt. HVA ER DETTE FOR KUNDE STØTTE?????? Jeg gir Instagram minus skår på all kunde service!!!!!!!!!

Det er litt på grunn av dette at jeg også ønsker å dele dette innlegget. Til og med min agent sier at det nærmest er helt umulig å få kontakt med dem. Og tenk da på alle som baserer endel eller hele sin inntekt på Instagram, det er skikkelig skummelt.

Ved dette tidspunkt begynner jeg å skjønne at Instagram er umulig å nå. Jeg fortsetter rapportering fra min nye Instagram kanal og vet at det er mange der ute som gjør det samme. Samtidig ringer jeg en blogger fra United Influencers som har betalt hackeren og fikk tilbake sin konto. Vi hadde en lengre prat og han sa at for hans del så var det veldig enkelt, det var en så lav sum at han tenkte at dette var penger han kunne ta seg råd til å tape om det ikke gikk veien. Han endte opp med å få kontoen tilbake.

Jeg har ved dette tidspunkt ventet et døgn og mailene fra hackere begynner å tikke inn i forhold til sletting av innehold. Jeg tar opp dialogen med dem og klarer faktisk å overtale hackeren om at jeg betaler 50% først og så gir de meg kontoen tilbake slik de sto før jeg ble hacket og så etterbetaler jeg 150 euro. Jeg får hjelp av en venn av meg som driver med cryptovaluta i forhold til å forberede overføringen.

Så blir det gjort, jeg betaler faktisk denne hackeren 50% av den summen han fremmet i andre mail. Det går en stund og så responderer han, 10 minutter til så har du kontoen din tilbake. Jeg ber om innloggingsinfo og bevis på at kontoen er der og ser ut som den gjorde før. Han sender meg bilde av min profil. I tillegg får jeg passord og innloggingsinfo på mail.

Jeg logger meg inn med infoen jeg har fått fra hackeren. Og det som skjer da er det jeg får den vanlige meldingen om verifiseringskode som skal bli sendt til emailen. Og da dukker det opp et nytt problem, jeg ser på mailen som delvis er skjult at dette ikke er min email, det er emailen til hackeren. Så jeg mailer han at han må endre emailen tilbake til min email, ellers så kommer jeg meg ikke inn. Han gir beskjed at det tar 5 minutter. Så blir det helt stille.

Ingen mer respons fra hackeren. Jeg kommer meg ikke inn på kontoen. Jeg vet at hackeren vill ha resten av pengene, så da begynner jeg å skjønne hva som har skjedd. Det er sikkert så mange der ute som har rapportert min konto at Instagram har valgt å stenge den ned for all innlogging. Dermed kommer ikke hackeren en gang inn på kontoen.

Den ligger nå ute og synlig for alle, men ingen har tilgang. Og Instagram som plattform responderer ikke, så da sitter jeg her med en gammel konto som jeg kan gå inn og se på, men som ikke er tilgjengelig for noen og min nye konto som jeg bygger sakte, men sikkert opp.

Jeg lurer på hva som kommer til å skje, men det som er viktig er faktisk å få i gang en debatt om dette og at budskapet blir delt. Jeg mener at Instagram som er eid av Facebook må sørge for å ha en bedre kunde støtte. Vi legger så mye jobb og sjel i dette og hele plattformen blir veldig usikker når du ikke blir besvart eller i varetatt som kunde. Jeg skal politianmelde hele saken nå, det har tross alt skjedd et Id tyveri. Så får vi se hvordan ting går i tiden som kommer.

Jeg gleder meg nå til å konsentrere meg om det jeg gjør best og det er kreativ styling og foto samt mine interiør design prosjekter. Dette har tatt så mye av min tid og ressurser samt kreativitet noe jeg ikke har tenkt å la den dustete hackeren eller Instagram om å få lov til å gjøre lenger.

I morgen er en ny dag og uke med nye muligheter! Ha en superfin søndag

Klem Annette <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *