Vårluft i gangen

Da er det vår i luften og en lang vinter er lagt bak oss. Denne vinteren har jo vært litt tyngre for mange med alle restriksjoner og unntakstilstander samt lite sosialt liv. Det kan jeg også kjenne på. Man går mye hjemme og legger da også ekstra godt merke til hvor det er behov for litt oppgradering.

Jeg har lenge irritert meg over gangen i 2 etasje. Denne gangen går jeg igjennom hver dag når jeg skal legge meg og når jeg står opp. Gangen har rett og slett bare vært dårlige minner og jeg har merket at den gråtonen veggene og taket var malt i slukte min energi. Jeg har ikke latt det påvirke meg for mye, men nå som lyset var tilbake orket jeg ikke se på den stygge gangen lenger.

Da var det bare å bestemme seg for en ny farge, kjøpe inn maling og brette opp ermene. Jeg var en stund i tenkeboksen i forhold til farge. Det viktigste med den nye fargen var at den ikke fremstår kjedelig og at den gir energi samtidig som den er lys. Etter noen runder falt det endelige valget på 8087 Vårluft. Dette er en syrlig gul/grønn farge som er ganske klar i valøren, altså den har ikke så mye grått i seg så den virker veldig crispy med mye pigment. Samtidig så er den lys og behagelig.

Jeg elsker farger og pasteller i ulike valører er ofte mine favoritter. Da ønsker jeg også at mitt hjem har ulike farger i ulike soner av huset, så jeg får en ny opplevelse i hvert rom. Men allikevel så må det ha en rød tråd og det er her det ofte kan bli litt vanskelig. Denne fargen måtte også kunne henges på en knagg, liksom være representert i en annen sone av huset på en eller annen måte. Og ja da, i tapeten på kjøkkenet har noen av bladene eksakt denne fargen og da var valget gjort, den gamle gangen blir malt i Vårluft!

I det siste så har det vært mye fokus på maling av tak i samme farge som vegg og der med også dører og listverk samt vinduskarmer. Jeg var en stund i tenkeboksen i forhold til det valget. Jeg hadde den mørke gråfargen på vegger, tak og dører, men ikke vindusliter.

Siden denne fargen er så fremtredende og gangen består av så mange kriker og kroker og at det i tillegg er mange dører så falt valget på 9918 Klassisk hvit i tak, på dører og vindusposter. Denne fargen går igjen i tak i resten av huset også så da synes jeg det passet inn her også.

Siden det er tre panel både på vegger og tak så brukte jeg den malingen som er best egnet for dette altså Supreme Finish fra Jotun Lady.

Så var det den gamle stygge muren, hva skal jeg gjøre med den? Jeg var litt i tvil her. Valget sto mellom å male den i samme farge som veggen, men det følte jeg ble en litt halvveis løsning. Muren har stått sånn slitt og stygg siden jeg flyttet inn her for 14 år siden.

Hvis jeg nå skulle ta et grep så ville jeg at dette også skal bli noe som varer. Da var det viktig igjen at et element som er brukt et annet sted i huset skal gå igjen her og da falt valget på flisene fra mitt kjøkken.

Jeg elsker de litt rustikke hvite kafé flisene fra Right Price Tiles, jeg angret ikke et sekund når jeg valgte å ha dem over store deler av kjøkken veggen opp til en brystningshøyde. Her ser du hvordan flisen er brukt på mitt kjøkken på hjemmesiden til Right Price Tiles.

P.s. Sjekk den prisen også, det er helt utrolig mye flis for lite penger!!!

Jeg er ikke redd for å prøve ut ting og bestemte meg for å flislegge veggen selv. Det gikk faktisk utrolig bra. Med flis lim som har ferdig blandet grunning i seg og Pål som bistod med å kappe flisen så gikk dette på 1,2,3. Jeg har lagt ut en video på Instagram der jeg viser hvor greit det gikk.

Nå er gangen ferdig å jeg merker så stor forskjell. Hvert gang,  jeg skal legge meg og våkner om morgenen så får jeg et smil rundt munnen når jeg går igjennom gangen. Før så valgte jeg bare å se rett frem eller i gulvet når jeg passerte rommet.

I dette rommet er våren invitert inn og det gjør meg skikkelig glad! Har du et rom som trenger en ny pust så er det bare å sette i gang, det føles så deilig etterpå.

Ha en superfin palmesøndag!

Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *