Sommerdag med Fru Timian på besøk

Da var jeg endelig tilbake fra fjellet. Nå er hytten min solgt, og på mandag var det overtakelse. Det var en familie som flyttet inn og det gledet meg at de hadde gledet seg til denne dagen. Hjemme på gården lå det noe i postkassen som jeg har gledet meg til og det er utgave nr. 5 av Boligdrøm. Allerede på forsiden møter meg et herlig bilde av Marit og alle minnene fra vår koselig foto dag i fjor kom sterkt tilbake.

Marit som de fleste kjenner som fru Timian har vært en influenser kollega av meg i mange år. Vi har snakket lenge om å skape noe kreativt sammen og da må det jo være en kombinasjon av våre pasjoner altså mat og interiør. Ettersom min kjøkkenhage bugnet med godsaker i fjor sensommer inviterte jeg Marit til en kreativ dag i min hage. Ideen var at Marit skulle lage mat av det hun fant i kjøkkenhagen og jeg dekket et bord ute og inviterte venner til en sommermiddag i den herlige sensommersolen.

Vi fotograferte alt fra mat til dekor og sosialt samvær denne dagen og dette ble til en stor herlig reportasje som er på trykk i Boligdrøm. Jeg vill virkelig anbefale deg til å prøve ut oppskriftene som Marit har skapt, de var så utrolig freshe og gode sommerretter.

Jeg synes jo at det var spesielt gøy at råvarene var fra min hage og da kan man kalle maten ikke bare for kortreist, men ureist. Grønsakene ble plukket og vasket på stedet og Marit lagde faktisk maten i kjøkkenhagen også. Jeg skal dele endel av Marits herlige retter her på bloggen fremover, men først ønsker jeg å vise deg den rustikke borddekkingen jeg stylet for anledningen.

Rett ved siden av kjøkkenhagen står et stort tre som har en vakker, stor og tett blad krone, dette treet fungerer perfekt som tak og parasoll. Unner denne naturparasollen har vi plassert noen europaller og på toppen av dem fungerer den gamle låvedøren som bordplate. Stolene rundt bordet er stort sett loppis fynd. Så enkelt er det å sette sammen basen til et festbord.

Fra trekronen har jeg hengt de kule pendellampeskjermene Zep fra Broste Copenhagen.  I tillegg står det lykter på bordet som vi tenner når det skumrer.

Bordet er delvis dekket av en vakker linduk med mønster av grønne blader, den er fra butikken Grønn på Lilleaker. Så har jeg lagt en vevet løper midt på bordet, den er også noe jeg har funnet på et bruktmarked. Langs den vevde løperen passerte jeg masse små vaser med blomster fra hagen, det ble veldig sommerlig og vakkert! Vasene har jeg kjøpt i Stockholm på Svensk Tenn.

Så dekket jeg hvert kuvert med en dekkebrikke som er ganske rustikk og så mikset jeg litt ulike servise deler fra butikkene Objekt etc. og Grønn. Jeg valgte å ha flere små skåler og fat siden vi skal smake på mange ulike retter samtidig og da funket dette veldig bra! Vinglassene Flow er fra Holmegaard og vannglassene med gul farge på glasset fra Broste Copenhagen. Det kule bestikket og kobber koppene fant jeg på Objekt etc.

Jeg elsker et dekket bord der alt bugner og man tørr å mikse ulike ting. Det finnes ingen regler når det skal være rustikt og naturlig. Det er heller gøy om borddekkingen overrasker gjestene litt. I tillegg så er det veldig i tiden med gjenbruk!

Alle som var tilstede denne kvelden var helt over seg i forhold til maten som ble servert og vinen vi drakk. Min gode venn Christer Berens kom med utvalgte viner til maten som jeg også deler tips om fremover med maten til Fru Timian her på bloggen.

Ønsker deg en aldeles herlig sommer kveld og håper du lar deg inspirere til en rustikk sommerfest i helgen! Hvis du ønsker mat oppskriftene før jeg deler dem her er alle på trykk i Boligdrøm, løp og kjøp!

Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *