Mint saus ala Colman`s

Det er ikke alltid like enkelt å få tak i den beste mintsausen som produseres av Colman`s i butikken. Her i Vestby har ingen av butikkene sausen og jeg bruker mye av det spesielt til Indisk mat. Det er supergodt som tilbehør i tillegg til Raita og Mango Chutney.

Ettersom det bugner med mynte i min hage så har jeg bestemt meg for å eksperimenter litt å prøve å lage sausen selv. I går la jeg ut et bilde av mynten jeg har høstet og spurte mine følgere på Instagram om hva dere tror jeg skal lage. Mange svarte mynte gelè, og det skal jeg også lage litt senere i høst. Men først på agendaen står mint saus ala Colman`s.

Det er ikke sikkert at dette sitter med en gang og på første forsøk, men her er oppskriften på mitt første forsøk:

MINT SAUS ala Colman`s

(1 syltetøyglass)

Dette trenger du:

80g mynte blader, kun bladene.

60g hvitvinsvineger

60g eple cider vineger

1 ss glukose sirup

4 ss sukker

½ ts salt

En dash med vann, 2 ss

Slik gjør du:

-Rens bladene og skyll dem godt.

-Bland sammen sukker, glukose sirup, salt, vann, eple cider vineger og hvitvinsvineger

-Ta frem en blender og kjør mynteblader og vesken litt om hverandre til du har en glatt smørje.

-Hell opp myntesausen på syltetøyglass. Det er viktig at syltetøyglasset er sterilt før du heller sausen på glasset. Her er en link til hvordan du steriliserer glass lett.

-Sett sausen kaldt, sausen skal stå ca. 1 uke før bruk.

Håper dette inspirerte!

Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *