Høstens beste gresskarsuppe

På trappen står det herlige gresskar og hviler ut etter en spektakulær Halloween feiring. Denne flotte fargerike grønnsaken er fantastisk som pynt, men enda bedre i suppeskålen. Så ikke kast bort innmaten, men bruk den til spennende høstoppskrifter etter helgens feiring.

Her er min beste gresskarsuppeoppskrift som er fløyelsmyk og full av energi, her er oppskriften:

Gresskarsuppe

Ingredienser:

6 porsjoner

1 kilo gresskar

2 løk

8 fedd hvitløk

2ss solsikkeolje

2 ts spisskummen

Salt og pepper

3,5 dl grønnsaksbuljong

1 boks a 400g kokosmelk

2st chili

Garnityr:

Brød (grillet)

Gresskarkjerner (ristede)

Fersk koriander

Slik gjør du:

-Slå på ovnen på Falcon komfyren på 200 grader med over og unner varme. Skrell gresskar og kutt dem i store biter. Skrell løk og hvitløk og ha dem sammen med grasskarstykkene i en ildfast form. Smør grønsaksbitene med en nøytral olje som solsikkeolje. Ha formen i ovnen i 40 minutter til grønnsakene er møre.

-Ta frem grønnsaksbuljong, krydder og hakk chili i små biter. Når grønsakene er ferdig stekt i ovnen blandes alle ingredienser til suppen i en stor kasserolle. Så kjøres alt sammen til en myk suppe med en stavmikser. Sett suppen tilbake på komfyren til oppvarming og la den småkoke i ca. 5 minutter mens brødet og gresskarkjernene blir stekt.

-Grill bød stikks i Falcon grillskuffen ca. 30 sekunder på grillstyrke (3) så de får en mørk grillskorpe, det gir mye smak. Rist samtidig gresskarkjerner i en tørr stekepanne på lav varme, de er ferdige når de Knitrer/popper. Rist kjernene litt under steking så de ikke blir svidd.

-Hell opp suppen i suppeskåler og topp suppen med frisk koriander, grillet brød og ristede gresskarkjerner.

Bon Appetit

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *