Sommerens beste Rabarbrapai

Sommer og sol, nå er vi midt i den beste tiden på året! Noe av det beste jeg bruker fritiden på i disse dager er å tusle rundt i min kjøkkenhage å høste av godsakene som er modne.

Jeg lager mat ut ifra noen faste favoritt oppskrifter som er med år eter år eller også får jeg lyst til å eksperimentere å prøve ut noe helt nytt. Dette er jo luksus med ferie og mye tid, det å ha tid til å gjøre det jeg ellers sjeldent tar meg tid til i en hektisk arbeidshverdag. I går fikk jeg så lyst til å lage en tradisjonell pai med rabarbra og jordbær, til denne har jeg er favoritt oppskrift på lur. Denne dessert paien er magisk god og vekker mange sommerminner for meg.

Her er oppskriften til min favoritt Rabarbrapai.

Ingredienser

Mørdeig:
6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
6 ss sukker
200 g smør
2 egg

Fyll:
3 dl jordbær
8 dl rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel

1/2 ts vaniljesukker

1/2 ts kanel

Pensling:
1 egg

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor og kjør til du får en jevn og finkornet deig. Kna deigen raskt sammen. (Har du ikke food processor, blander du først det tørre og smuldrer i smør. Tilsett eggene og kna deigen sammen.) Sett deigen kjølig i 20 min.

Kjevle ut drøyt halvparten av deigen og kle en smurt paiform (28 cm i diameter). Prikk med en gaffel og fest aluminiumsfolie langsmed kanten. Forstek paibunnen ved 180°C i ca 20 min, eller til den er gylden. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig folien.

Bland sukker,kanel,vaniljesukker og potetmel i en bolle. Ha i rensede jordbær og rabrabra i biter og vend dem godt i sukkerblandingen. Ha det hele i paiformen.

Kjevle ut resten av deigen og lag remser som legges over kaken i gittermønster. Pensle over med sammenpisket egg.

Stek kaken ved 220 C i ca 30 min. Avkjøl litt og server lun og nystekt med vaniljeis 😋

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *