OM OSS

A&C om oss

Denne bloggen i korte trekk…

Hvem: Annette&Christian Thorsbye, kone og ektemann

Hva: stylister, fotografer, designere og skribenter med stor forkjærlighet for deres liv på småbruket i Vestby.

Hvor: Deres hjem er småbruket i Vestby, Norge men de er også på farten en hel del.

Hvorfor: Annette&Christian sitt arbeid er en kombinasjon av inspirasjon fra lang erfaring fra før de møttes, som ble den perfekte kombinasjon da de flyttet sammen på småbruk. Her fikk paret mer tid til de små hverdagslige tingene når de valgte å bo på landet til fordel for det hektiske bylivet i Oslo. For Annette&Christian handler det om å bo litt mer i pakt med nåtiden i stedet for å skyndte seg frem. Naturen er det element hvor de henter mange ideer, men siden Annette&Christian er omgitt av den fungerer den automatisk som en rekreasjonskilde. Begge er opptatt av trend og inspireres til å kombinere nye impulser med deres daglige liv. Dette er Annette&Christian sin pasjon og dette kreative paret håper at dere blir inspirert av deres nye liv på småbruket ”Annette&Christian at the farm”

Hvordan: Med å dele både små og store stunder, ideer, reiser, matoppskrifter, fotoproduksjoner med dere lesere her på Annette&Christian sin blogg. Det handler om å dele med seg!

Historien til Annette & Christian

Annette Thorsbye

Født: 1975

annette

Annette er oppvokst i Finland men flyttet til Norge som 18-åring. Hennes morsmål er Finlandssvensk, og derfor kan hennes språk være farget av det og har en klang av svorsk av og til. De første 15 årene bodde og jobbet hun i Oslo. Hun er utdannet frisør og har utøvet frisør yrket i 10 år. Det var under tiden som frisørstylist hun fattet stort interesse for fotografering da hun jobbet i studio til flere anerkjente fotografer. ”Jeg skaffet meg et kamera i all hemmelighet, og øvde lenge uten at noen visste om min nye pasjon. Jeg satte flere netter i Photoshop for å lære dette, og hver ledig stund dagtid gikk til fotografering. En dag følte jeg meg så trygg på mine kunnskaper at jeg valgte å dele den nye interessen med alle rundt meg” Forteller Annette. Samtidig omskolerte hun seg til interiørkonsulent på Norges kreative faghøyskole. Etter et år med eksperimentering fikk Annette sin første jobb som interiørfotograf i et Norsk interiørmagasin og siden har hun jobbet med interiør medier i innland og utland.

Christian Thorsbye

Født: 1986

christian

Christian er født og oppvokst i Skien, og har i sitt voksne liv bodd mange år i Oslo og i utlandet. Hans karriere startet først innen filmbransjen hvor han jobbet med en rekke kjente filmproduksjoner. Han reiset på denne tiden verden rundt for å delta på noen av de mest kjente filmfestivaler, som blant annet filmfestivalen i Cannes. På disse turene i utlandet ble han kjent med mange viktige personer både i filmbransjen og ikke minst i motebransjen (hvor han både jobbet som modell, stylist og talsperson). Når Christian kom tilbake til Norge begynte han å jobbe i motebransjen for fullt som stylist for blant annet Jan Thomas. I løpet av denne tiden bygget han opp sitt eget firma hvor han jobbet med en rekke prominente merker og magasiner innen både mote og interiør. Han har også jobbet med hudpleie, spa og velvære. I 2008 startet Christian opp livsstilmagasinet www.lifebychristian.com som etter kort tid ble et meget populært onlinemagasin. ”Jeg er takknemelig for at jeg har hatt muligheten til å jobbe med så mye forskjellig i livet, det føler jeg har stor glede av nå på vårt kreative liv her på gården” sier Christian.

Når Annette&Christian møttes…

De møttes på jobb under fotografering for en DNB Nor reklame i 2009, men det tok dem 3 år før de fant ut at det var noe mer i luften. Da sa det pang! Over en kveld og noen glass med vin fant Annette&Christian ut at de hørte sammen både på jobben, men også utenfor. Uken etter hadde de flyttet sammen, og 6 uker senere bodde de sammen over ett år i Marrakech for å dyrke både sin eventyrlyst, men også sitt store felles interesse for design. De forlovet seg nyttårsaften 2011 på stranden i Essaouira i Marokko. Det var da planleggingen begynte på alvor i forhold til småbruket. De skulle jo gifte seg og snart skulle de flytte tilbake sammen hjem til Norge. Småbruket hadde blitt brukt de senere årene kun som et fritidssted for paret, men nå skulle de gjøre alvor av ønsket om å leve småbrukslivet i hverdagen også. De flyttet til småbruket sommeren etter, og i 2013 var det bryllup på gården. Følg med dem her fra Annette&Christian at the farm og bli inspirert til et annerledes liv på landet.